Ziekenhuisbevalling

Ziekenhuisbevalling

Veel vrouwen kiezen er tegenwoordig voor om in het ziekenhuis te bevallen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je klein behuisd bent of omdat de verloskundige niet snel bij jouw woning kan komen. Of gewoon omdat je het een veilig gevoel geeft. Je verloskundige zal dit met je bespreken tijdens een van de controles.

Poliklinische bevalling

Als je ervoor kiest om in het ziekenhuis of in een geboortecentrum te bevallen en je hebt geen medische indicatie, dan kies je voor een poliklinische bevalling. Jouw eigen verloskundige begeleidt dan de bevalling in het ziekenhuis/geboortecentrum. Hierbij wordt zij ondersteund door de verpleegkundige van het ziekenhuis of door de kraamverzorgende die werkzaam is in het geboortecentrum.

Ziekenhuis bevalling met medische indicatie

Als je een medische indicatie hebt, beval je onder begeleiding van de gynaecoloog. De gynaecoloog wordt geassisteerd door de verpleegkundige van het ziekenhuis. Ben je op zoek naar een ziekenhuis bij jou in de buurt? Careyn Kraamzorg geeft een overzicht van de ziekenhuizen in haar werkgebied. Met enkele van deze ziekenhuizen hebben we een samenwerkingsverband, bijvoorbeeld in de zin van partusassistentie.

Wat moet je meenemen?

Als je kiest voor een ziekenhuisbevalling, is het handig om al enkele weken voor de uitgerekende datum een zogenaamde vluchtkoffer klaar te zetten. Op de uitzetlijst van Careyn Kraamzorg vind je een overzicht van de spullen die je moet meenemen.