Borstvoeding – flesvoeding

Borstvoeding – flesvoeding

Borstvoeding is de beste start voor jou en je kindje. Toch zijn er veel vrouwen die flesvoeding overwegen. Weet jij al welke voeding je je kindje gaat geven? Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk dat je alle informatie hebt over de voor- en nadelen van zowel borst- als flesvoeding. Alleen dan kun je een goede afweging maken. Careyn Kraamzorg helpt je graag bij het maken van deze keuze. En kies je voor borstvoeding? Dan is goede begeleiding belangrijk voor het slagen hiervan. We helpen je daar graag bij.

Borstvoeding geven of flesvoeding? Goede voorbereiding is belangrijk

Om een goede keuze te kunnen maken tussen het geven van borstvoeding of flesvoeding is het belangrijk dat je jezelf goed laat informeren. Om je hierbij te helpen organiseert Careyn Kraamzorg regelmatig informatieavonden Borst- en flesvoeding. Tijdens deze avond vertelt een van onze kraamverzorgenden je alles over de voor- en nadelen van het geven van borstvoeding én het geven van flesvoeding. Meer informatie over data en tijden vind je onder informatiebijeenkomst borstvoeding en flesvoeding.

Heb je gekozen voor borstvoeding? Dan is een goede voorbereiding belangrijk voor het laten slagen hiervan. Om je hierbij te helpen, biedt Careyn Kraamzorg de mogelijkheid om al tijdens je zwangerschap een cursus borstvoeding te volgen. Tijdens twee avonden van twee uur, vertelt onze lactatiekundige (specialist op het gebied van borstvoeding geven) alles over wat je kunt verwachten, hoe je eventuele problemen kunt oplossen en hoe het precies zit als je weer aan het werk gaat. Onder cursus borstvoeding vind je alle actuele data en locaties.

Lactatiekundig consult tijdens je zwangerschap

Soms heb je specifieke vragen over de borstvoeding tijdens je zwangerschap. Naast de cursus of de informatieavond kan het dan ook prettig zijn om een individueel consult met een lactatiekundige in te plannen. Bijvoorbeeld als je te maken hebt gehad met een borstoperatie, medicatie gebruikt,  je twijfel hebt of het gaat lukken, bij geplande opname van de baby of om een eerdere (minder goede) ervaring met borstvoeding te bespreken.

Voor een lactatiekundig consult tijdens de zwangerschap geldt een uurtarief van € 79,95. Lactatiekundige zorg wordt veelal vergoed via de (aanvullende) zorgverzekering. Via deze link kun je kijken wat jouw verzekering vergoedt.

Professionele begeleiding

Of je nu kiest voor borstvoeding of flesvoeding, goede begeleiding is belangrijk. Careyn Kraamzorg heeft daarom goed opgeleide kraamverzorgenden in dienst. Kies je voor borstvoeding? Dan helpen zij je tijdens de kraamweek bij het opstarten hiervan. Zij worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van borstvoeding. Zo zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Kies je toch voor flesvoeding? Ook dan helpen ze je natuurlijk graag op weg. Hierbij gaan we ervanuit dat je zelf voeding in huis hebt. 

Heb je al tijdens je zwangerschap vragen over borstvoeding? Of loop je juist tegen vragen of problemen aan na de kraamweek? Dan kun je ook contact opnemen met onze lactatiekundigen. Bij hen kun je terecht voor specifieke zorg op het gebied van borstvoeding. Ook kun je een bezoek brengen aan een van onze borstvoedingscafé’s. Hier is altijd een lactatiekundige aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met andere moeders die borstvoeding geven. 

WHO/UNICEF certificaat

Careyn Kraamzorg heeft sinds juni 1999 het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding in haar bezit. Dit certificaat is in mei 2015 opnieuw verlengd voor drie jaar. De volledige beoordeling van de vestiging in Breda en Vlaardingen is te lezen in de WHO/Unicef borstvoedingsrapportages. Careyn Kraamzorg werkt volgens de bekende tien vuistregels voor het welslagen van borstvoeding.

Careyn Kraamzorg heeft in samenwerking met Thuiszorg Nieuwe Waterweg-Noord en het Vlietland Ziekenhuis een handleiding borstvoeding opgesteld. Inmiddels werken verschillende andere organisaties in het werkgebied van Careyn Kraamzorg met deze handleiding borstvoeding. De handleiding stelt betrokken medewerkers van betreffende instanties in staat ouders te informeren, te begeleiden en te ondersteunen vanuit eenduidige richtlijnen. 

Op de website www.borstvoeding.nl vind je meer informatie over de organisaties die actief zijn op het gebied van beschermen, bevorderen en ondersteunen van borstvoeding.