Borstvoedingscafé’s

Borstvoedingscafé’s

Ben je net moeder geworden en geef je borstvoeding? Heb je vragen over borstvoeding of ben je benieuwd naar de ervaringen van andere moeders? Kom dan naar het Borstvoedingscafé, dé plek voor (aanstaande) voedende moeders!

Het Borstvoedingscafé is voortgekomen uit een landelijk initiatief. Het is een plek waar voedende moeders van harte welkom zijn. Als je net een baby gekregen hebt, is het fijn daar met andere moeders over te praten. Bij het Borstvoedingscafé kun je onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Veel voorkomende vragen

Heb je een borstvoedingsprobleem? Hoe zit het ook al weer met kolven op het werk en tot wanneer zijn nachtvoedingen normaal? Hoe kun je je baby aan een fles laten wennen en wanneer begin je met vast voedsel? Met al dat soort vragen kunnen wij je op weg helpen. Ook aanstaande moeders kunnen zich bij het Borstvoedingscafé vast oriënteren op de borstvoedingsperiode.

De Borstvoedingscafé’s worden georganiseerd door Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN), Borstvoedingorganisatie LLL (La Leche League) en lactatiekundigen IBCLC.

Bezoek één van de Borstvoedingscafé’s

Wil jij graag een keer een borstvoedingscafé bezoeken? Hieronder vind je de locaties en tijden van de café’s waar Careyn Kraamzorg aan meewerkt. De toegang is altijd gratis, de consumpties dienen zelf afgerekend te worden. We zien je graag een keer verschijnen!

Waar? Wanneer? Toegang
Breda Kinderboekentuin
Speelhuislaan 80, 4815 CG Breda
Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur

Gratis

 

Roosendaal Brasserie ’t Kleine Verschil
Raadhuisstraat 37
4702 PL Roosendaal
Iedere even week op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur Gratis
Vlaardingen Kindcentrum de Villa
Baarnhoeve 2
3137 RL Vlaardingen
Iedere 1e vrijdag van de maand
van 10.00 en 11.30 uur            
Gratis

Kijk voor andere adressen van het Borstvoedingscafé op borstvoeding.nl.

Reacties van moeders

“Het borstvoedingscafé biedt een laagdrempelig contact met een lactatiekundige. Een klein vraagje kan van groot belang zijn voor je borstvoedingsperiode.” Marloes moeder van Senna (2 jaar) en Melle (4 weken).

“Dankzij het borstvoedingscafé voed ik al anderhalf jaar met plezier mijn kindje. Op moeilijke momenten kreeg ik steun in het borstvoedingcafé van andere voedende moeders.” Marieke moeder van Jasmijn (1,5 jaar).

“Gewoon gezellig en ongedwongen, samen aan de koffie. Je kunt hier zonder gêne je kindje voeden, ideaal!” Natasja moeder van Jasper (5 maanden).

“Heerlijk om over alles wat met baby’s te maken heeft met andere moeders te kunnen kletsen, zoals het introduceren van vaste voeding, draagdoeken en slaapritme.” Sophie moeder van Ot (20 maanden).

Mamacafé Drechtsteden

Naast onze deelname aan verschillende borstvoedingscafés doen wij ook mee aan mamacafés. Dit is een informeel samenzijn van jonge moeders die ervaringen willen uitwisselen en op zoek zijn naar deskundige tips en adviezen. 

Moeder worden en moeder zijn is vaak een groot avontuur. Het kan ook een zoektocht zijn. Doe ik het goed? Waar vind ik meer informatie? Hebben anderen ook problemen met slapen, voeden, spelen, werken? Of hebben zij juist de antwoorden die jij zoekt? Bij het Mamacafé helpen we elkaar!

Deze ochtenden worden georganiseerd door Geboortecentrum Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en Kraamzorg De Waarden. De eerstvolgende data zijn 18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 19 juli, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november, 20 december. Klik hier voor meer informatie.

Mamacafé Rozenburg

Kijk op de Facebook pagina van Mamacafe Rozenburg voor meer informatie