Ervaringen

Ervaringen

Review van Inge en Jordi

"In Origine werd voor ons de kraamzorg gebeld. Toen wij thuiskwamen, stond Lotte al klaar! Vanaf het eerste moment thuis was Lotte er om structuur te brengen in ons leven dat volledig op z'n kop stond door de geboorte van onze dochter. Als kersverse ouders hadden we eigenlijk geen idee waar we moesten beginnen. Lotte hielp ons een ritme te vinden en legde ons in alle rust dingen uit. Toen het even niet goed ging met de borstvoeding, twijfelde ze geen moment en regelde voor ons de juiste hulpmiddelen. Top! We mochten alles in alle rust oefenen: luiers verschonen, aankleden, in bad doen, samen douchen enz. Lotte hielp waar nodig en gaf ons tips. Ze liet ons heerlijk genieten van onze dochter terwijl zij het huishouden deed. Lotte zorgde ervoor dat wij na een week er helemaal klaar voor waren om zelf voor onze dochter te zorgen en ook het vertrouwen hadden dat we dat konden. Vanaf het moment dat we aankwamen in Origine, tot het moment dat we Lotte uitzwaaiden, hebben we niets dan complimenten over de kraamzorg!"

Familie Maat

"Hierbij willen wij onze tevredenheid uitspreken over onze kraamverzorgende Marinka. Nadat onze zoon op donderdag 7 september is geboren (we bleven een nachtje in het ziekenhuis) kwam Marinka bij ons van zaterdag 9 september t/m zaterdag 16 september. Wij hebben de verzorging en begeleiding van Marinka als ontzettend positief ervaren. Wij hadden ons geen betere kraamverzorgende kunnen wensen! Ze nam op de juiste manier de 'regie' over, zonder daarin te overdrijven. Ook voelde ze ons als gezin goed aan naar ons idee. We waren erg onzeker en zij heeft ons elke dag een beetje zekerder gemaakt. Extra fijn was het dat zij 2 extra dagen bij ons mocht blijven nadat we onze onzekerheden nogmaals besproken hadden en ik (als kraamvrouw) pas vanaf woensdag het idee had dat ik wat meer zelfredzaam was en voor m'n gevoel nog niet genoeg had kunnen 'oefenen'. Ze is ontzettend lief en zorgzaam geweest en had de nodige ervaring die we tijdens het intake gesprek met Maria Bos gevraagd hadden.  Wij zouden Marinka aan iedereen aanbevelen!  "

Familie van Halen

"Beste Careyn, Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de fijne zorg en met name het enthousiasme en kennisniveau van Yda & Rada complimenteren. Finn is helemaal relaxt in zijn bedje en slaapt super goed in de nacht!"

Familie Schalke – Bavel

"Wij willen graag onze kraamverzorgster Kim Huyben een compliment geven. Op vrijdag 23 juni is onze tweede dochter Fem geboren. Zondag 25 juni kwamen we thuis uit het ziekenhuis en een uurtje later arriveerde Kim bij ons thuis. Er was meteen een klik. Kim is een lieve, enthousiaste, warme en doortastende vrouw die van aanpakken weet. Onze oudste dochter Jip was ook meteen dol op haar en Kim heeft er echt voor gezorgd dat de kraamtijd ook voor Jip onvergetelijk is geworden. Ze had alle aandacht voor haar en heeft haar betrokken bij de verzorging van haar zusje en veel leuke dingen met haar gedaan. We zijn ontzettend blij dat Kim onze kraamverzorgster was en denken nog regelmatig met een warm gevoel terug aan de kraamweek. Iedereen die Kim als kraamverzorgster krijgt boft enorm! Lieve Kim, ontzettend bedankt!"

Familie Mous

"Op 26 juni  zijn wij de trotse ouders geworden van onze mooie dochter Eline. Bij vertrek uit het ziekenhuis belden we Careyn en toen we nog geen 10 minuten thuis waren stond onze kraamverzorgster Addy al voor de deur. We hebben een hele fijne kraamweek gehad met Addy! Addy is heel vriendelijk en zorgzaam (voor zowel onze kleine als voor mij en mijn man) en heeft, met haar jarenlange ervaring, veel kennis en adviezen die ze met ons deelde. Dit was heel fijn voor een stel 'nieuwbakken' ouders als wijzelf! Met de hulp van Addy voelden wij ons al snel heel comfortabel in onze nieuwe rol van papa en mama. Heel fijn om zo goed begeleid te zijn door een kraamverzorgster die echt hart heeft voor haar werk! Bedankt!"

Familie van Gils

"Het is alweer een maand geleden dat wij gebruik hebben gemaakt van uw service. Ik wil aangeven, dat wij zeer tevreden waren over de kraamhulp Bianca! Door haar hebben wij optimaal kunnen genieten van de mooie tijd. Ook hebben wij veel geleerd van haar tips en adviezen. Kan alleen maar zeggen dat wij super tevreden zijn. Bedankt voor alle goede zorgen!"

Iris en Remco

"In de eerste week van 2017 hebben we kraamzorg ontvangen via Careyn van Danielle. Het is er tot nu toe nog niet van gekomen, maar bij deze willen we haar complimenteren voor de zorg die zij ons heeft gegeven. Danielle was positief, vrolijk, zorgzaam, pro-actief, meedenkend, flexibel en had veel (praktische) kennis. Kortom een echte hulp en fijn om haar bij ons te hebben in deze eerste week met onze dochter. Keep up the good work!"

Fernanda: “Zonder specialistische hulp bij borstvoeding was het me niet gelukt.”

"Fernanda stuurde ons haar verhaal over het geven van borstvoeding. We delen haar ervaring graag, want net als wij wil Fernanda niets anders dan helpen om ook andere moeders over een drempel te helpen, door te zetten of laten zien hoe waardevol een lactatiekundig consult in bepaalde situaties kan zijn.TrotsMijn dochter Lauren is inmiddels zeven maanden oud en vol trots kan ik zeggen dat ik haar ook al zeven maanden borstvoeding geef, waarvan zes exclusief. Iets wat mij niet was gelukt als ik niet de hulp van lactatiekundige Yvonne de Bruin had ingeschakeld.Tijdens mijn zwangerschap had ik me uitvoerig ingelezen, we hadden het tijdens de Centering Pregnancy groepen regelmatig over borstvoeding gehad en mijn belangrijkste verzoek aan de kraamhulp was of zij ons wilde helpen om de borstvoeding goed op gang te krijgen. Ik wist dat het moeilijk kon zijn, maar ik had vooraf geen idee wat ik exact kon verwachten.Zorgen en frustatiesMijn dochter werd geboren met een te kort tongriempje, deze moest gekliefd worden voordat ze goed aan zou kunnen happen. Vol goede moed begon ik te kolven, mijn dochter kreeg de gekolfde melk uit een spuitje van papa en aanvullend kreeg ze daar de eerste dagen kunstvoeding bij.
Eenmaal  gekliefd lukte het aanhappen nog steeds niet, te platte tepels was het oordeel van de kraamzorg en op haar advies begon ik te voeden met een tepelhoedje. Het aanhappen lukte hierdoor al snel, maar mijn meisje kreeg krampjes en kwam heel slecht aan. De zorgen en het schuldgevoel begonnen toe te slaan.De verloskundige speculeerde dat de krampjes misschien door het tepelhoedje kwamen en bij het consultatiebureau gooiden ze ook haar beperkte gewichtstoename op het tepelhoedje, mijn borsten zouden onvoldoende gestimuleerd worden en waarschijnlijk had ik daardoor te weinig melk.
Ik moest proberen zonder hoedje te voeden, maar dat lukte niet, mijn meisje raakte vreselijk gefrustreerd, slaagde er niet in om aan te happen en bij mij deed het zeer. Wat voelde ik me gefrustreerd en machteloos, mijn enige zorg was dat mijn meisje het goed zou doen, zonder kramp en dat ze goed zou groeien.Een verademing, Yvonne keek echt naar ons!En hoe hard ik ook probeerde om de adviezen van de zorgverleners op te volgen, het lukte me niet. Mijn meisje was twee weken oud toen ik een consult met een lactatiekundige aanvroeg, ik kreeg Yvonne.
Yvonne is één keer bij ons thuis geweest, ze heeft meegekeken tijdens een voeding, in de weken daarna hebben we nog een aantal keer telefonisch contact gehad en via de app.
Ik heb vreselijk veel van haar geleerd, zowel allerlei praktische algemene informatie over borstvoeding, als voeden met vertrouwen; met of zonder hoedje. Wat een verademing dat Yvonne keek naar ons, mijn lichaam, mijn dochters temperament, haar manier van aanhappen en mijn manier van voeden, de tips waren op ons afgestemd, haalbaar omdat ze gelijk met ons oefende.Zelfvertrouwen opbouwenIn tegenstelling tot de tips die ik van het consultatiebureau had gekregen, die weliswaar goedbedoeld van alles riepen, maar niet de kennis hadden of de tijd namen om met ons mee te kijken wat er nou daadwerkelijk mis ging. Na een paar weken bleek ik last te hebben van forse overproductie en ook toen nam ik weer contact op met Yvonne.
Al snel leerde ik hoe ingewikkeld borstvoeding daadwerkelijk kan zijn als het een beetje tegenzit. De specifieke kennis op het gebied van aanleggen, productie, voedingshoudingen, de juiste manier van aanhappen, je eigen voeding tijdens de borstvoeding, wel of niet leegkolven en ga zo maar door, is  zo noodzakelijk als het niet lukt en je als moeder door wilt zetten. Yvonne was mijn wandelende borstvoedingsencyclopedie, altijd bereid om mee te denken, me gerust te stellen en me het vertrouwen te geven in mezelf als moeder. Ik ben van nature niet onzeker, maar toen mijn meisje niet aankwam en zoveel last had van kramp, was er van mijn zelfvertrouwen helemaal niets over; ik deed het niet goed!Borstvoeding is echt een vak apartYvonne heeft een plekje in mijn hart vanwege haar liefdevolle positieve aanpak. Het is een warm mens, die haar werk vol passie doet. 
Hoewel door zowel Unicef als de WHO wordt aangeraden om minimaal twee jaar borstvoeding te geven, verbaast het me hoe weinig kennis hierover is bij huisartsen, kinderartsen en het consultatiebureau.
Meer dan eens heb ik adviezen gehad (gevraagd en ongevraagd) die de situatie alleen maar ingewikkelder maakten. Zoals het advies om even af te kolven voor een voeding in verband met mijn forse toeschietreflex; funest gezien mijn neiging tot overproductie. Ik twijfel niet aan de deskundigheid van deze zorgverleners, maar heb wel geleerd dat borstvoeding echt een tak van sport is waar de gemiddelde zorgverlener geen kaas van heeft gegeten.Wat ik jammer vind is het feit dat dit niet door hen wordt erkend, het zou zoveel eerlijker zijn als een huisarts je gewoon naar een lactatiekundige zou verwijzen bij borstvoedingsvragen waar hij eigenlijk geen antwoord op heeft. 
Ik kan iedereen aanraden bij wie de borstvoeding minder soepel loopt dan gehoopt om een lactatiekundig consult aan te vragen. En wie weet, wordt deze zorg ooit nog opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Lijkt mij niet meer dan logisch!"

Robbin en Mathanje

"Wij hebben kraamzorg ontvangen vanwege onze pasgeboren baby. Hier heeft Saskia de Zwijger ons geholpen. Alle verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen, onze oprechte complimenten!!!!! De vragen werden met veel onderbouwing beantwoord, van veel dingen heeft ze veelzeggende filmpjes & afbeeldingen laten zien van hoe wij dit het beste kunnen aanpakken. Wij hebben hier veel van geleerd en met name de passie die ze voor het vak heeft, heeft ons ook veel informatie gebracht en ook vaak de reden waarom of waarvoor iets nodig is, of een kind zo reageert. Dit is erg interessant en we zijn verbaast over hoeveel we in zo'n korte tijd geleerd hebben. Mede hierdoor zijn dingen als borstvoeding een succes en begrijpen wij de signalen van onze dochter nog beter. Wij willen Saskia de Zwijger (en Careyn) hier hartelijk voor bedanken!!!!!!"

Marco en Sandra

"Wij willen onze complimenten geven voor het werk van José Nederlof.  Zij is 9 dagen bij ons thuis geweest als kraamhulp. Buiten dat zij uiterst bekwaam haar vak uit oefent is zij vooral ook als persoon positief, open en een echte zonnestraal. We hebben heel veel van haar geleerd en hebben haar aanwezigheid erg gewaardeerd. Nogmaals dank hiervoor en wie weet tot in de toekomst."