Nieuws
11 aug, 2015

Geslaagde bijeenkomsten Wereldborstvoedingsweek

Met veel genoegen kijken lactatiekundigen Wendy Seelen van Careyn Kraamzorg en Anita Spiegels van het Amphia ziekenhuis terug op een mooie ochtend. De eerste week van augustus was het wereldborstvoedingsweek. Het thema dit jaar is Borstvoeding en werk: laat t werken.

In Breda kwamen zeker 35 moeders en een vader samen met hun kinderen variërend in leeftijd van 0 tot 5 jaar bijeen in het Borstvoeding café. Ook in Vlaardingen werd een gezellige drukke ochtend. Ervaren moeders spraken met moeders die nog maar net voedden. Ervaringen over het beginnen met werk, afspraken met de werkgever, kolven, bewaren, opwarmen, welk flesje, hoeveel moedermelk, tandem voeden en nog veel meer werden gedeeld. Lactatiekundigen beantwoordden vragen. Wat een kracht zo samen om borstvoeding en werk te laten slagen.

wbw-breda-1

Breda: de aanwezigen werden in het zonnetje gezet. Ze genoten buiten op het terras van de zon, heerlijke vruchtensmoothies die vers gemaakt en gratis aangeboden werden door Priscilla van De Rithse Hoeve. Er waren leuke goodie bags voor de kinderen en er werden allerlei kleine attenties en informatie over borstvoeding uitgedeeld.

 

20150807_110238-vlaardingen-1

Vlaardingen: elf moeders met kinderen, een oma en een medewerkster van het consultatiebureau waren erg enthousiast over de informatieve en gezellige ochtend.