Nieuws
07 jan, 2016

Mamacafé: ontmoetingsplek en vraagbaak voor moeders

Jonge moeders in de Drechtsteden kunnen vanaf woensdag 17 februari elke derde woensdagochtend van de maand terecht bij Mamacafé Drechtsteden. Dat is een informeel samenzijn van jonge moeders die ervaringen willen uitwisselen en op zoek zijn naar deskundige tips en adviezen. 

 

Het Mamacafé Drechtsteden wordt georganiseerd door Geboortecentrum Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en Kraamzorg De Waarden. De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 tot 12.00 uur in Brasserie Downtown, Bleijenhoek 2 in Dordrecht. Het is een inloopochtend, dus om 10.00 uur aanwezig zijn is niet nodig. 

Zoekend naar informatie
“Uit enquêtes onder patiënten weten wij dat jonge moeders de eerste tijd, of zelfs al voor de bevalling, volop zoekende zijn naar informatie”, vertelt Jacqueline van Hugten, lactatiekundige bij Geboortecentrum Rhena. Zij is een van de initiatiefnemers. “Aan die behoefte willen wij en onze mede-organisatoren graag tegemoetkomen. Op meer plekken in het land bestaan dergelijke bijeenkomsten al, meestal zijn ze erg populair.” 

Avontuur
Moeder worden en moeder zijn is vaak een groot avontuur, vervolgt Van Hugten. “Het kan ook een zoektocht zijn. Ouders vragen zich af: Doe ik het goed? Waar vind ik meer informatie? Hebben anderen ook problemen met slapen, voeden, spelen, werken? Of hebben zij juist gouden tips? Bij het Mamacafé helpen we elkaar. Er zijn altijd één of meer lactatiekundigen aanwezig met veel deskundigheid op het gebied van voeding.” 

Thema's 
De bijeenkomsten zullen regelmatig variëren in thema. Aan bod komen bijvoorbeeld borstvoeding en kolven, slapen, huilen, babytaal en draagdoeken.  Maar moeders hoeven zich met hun vragen niet per se aan dat thema te houden. “Het is informeel en laagdrempelig”, aldus Van Hugten. De entree is gratis, de brasserie is op dat moment gewoon open voor ander publiek. Bezoeksters van het Mamacafé rekenen hun consumpties gewoon zelf af. Borstvoeden is uiteraard toegestaan.

mamacafe dordrecht 2-lr

 

 

 

 

 

 

 

De initiatiefneemsters van Geboortecentrum Rhena, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en Kraamzorg De Waarden hebben er zin in.