Nieuws
15 jul, 2013

Speciaal kraamdossier voor Poolse cliënten

Sinds kort gebruikt Careyn Kraamzorg speciaal voor haar Poolse cliënten een speciale gids voor de kraamtijd, genaamd ‘Informator w okresie pologu’. In deze kraamzorgwijzer wordt zowel in de Poolse en Nederlandse taal uitgebreid informatie gegeven over de wijze waarop kraamzorg in Nederland wordt verleend. Zowel voor onze cliënt als de kraamverzorgende helpt dit communicatieproblemen voorkomen en de taalbarrière te verlagen.

In de kraamzorgwijzer wordt in woord en beeld gedetailleerd uitleg gegeven over de verzorging van de moeder en baby, zodat het Poolse gezin begrijpt wat er van ze verwacht wordt.

Ook voor onze kraamverzorgenden is deze gids een handig instrument in de communicatie. Want de taalbarrière tussen Poolse vrouwen en zorgverleners vergt vaak extra uren van de zorg. De kraamzorgwijzer is een goed hulpmiddel en zorgt ervoor moeder begrijpt wat kraamzorg inhoud en waarom dit belangrijk is in de zorg voor haarzelf en haar baby.

De kraamzorgwijzer is uitgegeven door Joanna van Kleef-Swierczyńska, van origine Poolse. Ze heeft als verloskundige en eigenaar van een kraamzorgbureau ruim twintig jaar ervaring in kraamzorg. Careyn Kraamzorg heeft de kraamwijzer aangepast voor gebruik bij haar cliënten.

Meer informatie is te vinden op www.polozna.nl, de website voor Poolse vrouwen in Nederland.