Kwaliteit van zorg

Kwaliteit van zorg

Bij Careyn Kraamzorg staat de kwaliteit van zorg voorop. Onze dienstverlening is duidelijk en transparant. Dit komt onder meer tot uiting in de volgende zaken:

  • Careyn Kraamzorg is ISO-gecertificeerd voor kraamzorg en borstvoeding.
  • Careyn Kraamzorg bezit het WHO/UNICEF Zorg voor Borstvoeding certificaat.
  • Careyn Kraamzorg houdt haar kraamverzorgenden up-to-date qua kennis en vaardigheden door toetsing en bijscholing
  • We voorzien in gespecialiseerde kraamzorg in bijzondere situaties
  • Careyn Kraamzorg is aangesloten bij Bo, de brancheorganisatie voor de geboortezorg en is een koploper in de ontwikkeling van kraamzorg
  • Careyn Kraamzorg werkt regelmatig mee aan (wetenschappelijk) onderzoek en innovatietrajecten op het terrein van geboortezorg in samenwerking met TNO en universiteiten
  • Wij zijn al meer dan 10 jaar een Calibris erkend leerbedrijf voor de opleidingen van kraamverzorgenden
  • Careyn Kraamzorg heeft regionaal formele samenwerkingsafspraken met partners als verloskundigen, ziekenhuis en de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus)
  • Careyn Kraamzorg heeft een vakinhoudelijke staf
  • Careyn Kraamzorg is geregistreerd als (beroeps)onderwijsinstelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Inschrijving in het kwaliteitsregister CRKBO is alleen mogelijk indien de vereiste kwaliteitsaudit positief is afgerond.

 

‘Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later’.

 

Dit is de kernboodschap van kraamzorg die Bo Geboortezorg samen met de NBvK en KCKZ heeft vastgesteld. Lees hier meer over de onderbouwing van deze kernboodschap.

 

KIWA gecertificeerd

Kiwa Nederland ondersteunt zorg- en welzijnsinstellingen als betrouwbare en onafhankelijke partner bij het certificeren van (kwaliteits)managementsystemen, gebaseerd op HKZ- ZKN- ISO- normen.

 

WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding

Naast de KIWA-certficering, zijn we ook in het bezit van het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dit betekent dan het beleid van Careyn Kraamzorg is gebaseerd op de 10 vuistregels voor het slagen van borstvoeding en de WHO-Code. Deze zijn vastgelegd door de WHO (World Health Organisation) en UNICEF (het Kinderfonds van de Verenigde Naties). Ook wordt er beoordeeld op de opzet en inhoud van nascholing en de opzet en inhoud van prenatale voorlichting. Elke drie jaar vindt er een herbeoordeling plaats. Deze wordt uitgevoerd door de stichting Zorg voor Borstvoeding.

Bo Geboortezorg – Maak gebruik van de kernboodschap kraamzorg

 

Klantervaringen

Careyn Kraamzorg meet continu de tevredenheid van haar cliënten. Op deze manier kunnen we onze dienstverlening steeds verbeteren. Klanten geven onze kraamverzorgende gemiddeld een 8! Je kunt dus vertrouwen op de kwaliteit van zorg die wij bieden en hier ons natuurlijk op aanspreken.