Partners Geboortezorg

Partners Geboortezorg

Kraamzorg is onderdeel van de geboortezorg. De geboortezorg wordt in Nederland vormgegeven door een groot aantal hulpverleners. Denk hierbij aan verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, jeugdgezondheidszorg en natuurlijk kraamzorg. Om jou en je kindje de beste kwaliteit van zorg te leveren, is samenwerking binnen de geboortezorg belangrijk. Careyn Kraamzorg zoekt deze samenwerking dan ook actief op. Ook werken we nauw samen met organisaties die de kraamzorg ondersteunen en faciliteren. Hieronder vind je een overzicht van onze belangrijkste partners binnen de geboortezorg:

 

Daarnaast is er speciaal een brochure gemaakt waarin informatie staat over de organisatie van de geboortezorg in Nederland voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en hun partners.
Deze brochure is gebaseerd op de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg en is ontwikkeld voor iedereen, zonder moeilijke medische vaktaal. De onderwerpen van deze brochure zijn: Hoe is de geboortezorg in Nederland geregeld? En welke rol heb je daarin als ouder? We beschrijven dit per periode, van kinderwens tot na de geboorte van de baby. Zo vind je makkelijk de informatie die aansluit bij jouw situatie op dit moment.

Klik hier voor de brochure!