Informatie & advies

Informatie & advies

Voor het regelen van kraamzorg is het belangrijk om je ruim voor de bevallingsdatum in te schrijven bij Careyn Kraamzorg, bij voorkeur voordat de 5e maand van je zwangerschap ingaat. De inschrijving kan gemakkelijk via de website of telefonisch via onze cliëntenservice. In de zevende maand volgt een telefonische intake of een intake aan huis. Deze intake wordt altijd afgenomen door een zorgconsulente van Careyn Kraamzorg. Zij kent de organisatie het beste en kan je zo goed informeren over de mogelijkheden. Daarnaast kun je voor alle informatie of advies over bijvoorbeeld de verzekering, de inrichting van de babykamer of keuze voor de plaats van de bevalling bij Careyn Kraamzorg terecht. De medewerkers van de cliëntenservice en de zorgconsulenten staan voor je klaar. Over veel onderwerpen zijn folders (downloads) beschikbaar. Indien nodig verwijzen we ook graag door naar één van onze partners.

Tijdens de kraamperiode is de kraamverzorgende het eerste aanspreekpunt voor alle zaken rondom je baby en jou als kraamvrouw. Veel zal de kraamverzorgende al uit zichzelf bespreken. Bijvoorbeeld over gezondheidsvoorlichting, die van belang is voor jou als kraamvrouw, je baby en je partner of gezinsleden. Het gaat om adviezen over hygiëne, omgang met de baby, voeding, vaccinatie, anticonceptie enzovoorts. De kraamverzorgende heeft contact met de verloskundige en de jeugd-verpleegkundige van het consultatiebureau om het gezin op diverse terreinen verder op weg te helpen; ook als er zich problemen voordoen. Onze kraamverzorgenden zijn er op getraind om op een zeer zorgvuldige manier met vragen van onze cliënten om te gaan.

Na de kraamperiode kan er ook behoefte zijn aan informatie of advies. Ook dan staan de medewerkers van de cliëntenservice voor je klaar. Ook kun je terecht bij de medewerkers van Careyn Jeugd en Gezin.