Intake

Intake

Rond de zevende of achtste maand van de zwangerschap vindt een intakegesprek door de zorgconsulente van Careyn Kraamzorg plaats. De zorgconsulente neemt hiervoor contact met je op. Als je je eerste kindje verwacht, of als er bijzondere omstandigheden zijn, vindt het gesprek overdag bij je thuis plaats. Bij een tweede of daaropvolgend kindje, hangt het af van welke zorgverzekering je hebt of de intake telefonisch afgehandeld wordt of dat er weer een huisbezoek plaatsvindt. Bij een huisbezoek zal de zorgconsulent zich altijd identificeren als medewerker van Careyn Kraamzorg.

Zomerdrukte
In de zomer worden er traditiegetrouw meer baby’s geboren dan in de rest van het jaar. Ook dit jaar zorgt dat voor topdrukte bij onze zorgconsulenten die de intakes bij jou doen. Het kan daarom zijn dat we iets later contact met jou opnemen, dan dat wij gewend zijn. Normaal gesproken bellen we je voor de 32e week van je zwangerschap.  In het uiterste geval nemen we contact met je op in je 34e week van jouw zwangerschap.

Tijdens het gesprek kun je als cliënt aangeven wat je wensen zijn en bespreekt de zorgconsulente wat de mogelijkheden zijn. De volgende onderwerpen zullen in ieder geval besproken worden:

Arbocheck

De zorgconsulente zal tijdens het intakegesprek ook een zogenaamde ‘arbocheck’ doen. De zorgconsulente neemt met je door of de kraamverzorgende in jouw woning op een veilige en prettige manier haar werkzaamheden kan verrichten. Hierbij hanteren wij de regelgeving m.b.t. arbeidsomstandigheden en hygiëne. De zorgconsulente zal je indien nodig adviseren welke materialen in huis dienen te zijn en/of wat je voor je bevalling dient te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhogen van je bed naar een werkhoogte van 70-80 centimeter (gerekend vanaf de grond tot bovenkant matras) met bedverhogers, ook wel ‘klossen’ genoemd. Deze kun je lenen via een thuiszorgwinkel. De zorgconsulente noteert haar bevindingen en de gemaakte afspraken op het formulier en laat dit bij je achter.

Taken van de kraamverzorgende

De kraamverzorgende heeft een veelomvattend takenpakket. Van assistentie bij de bevalling en verzorging van moeder en kind tot voorlichting en observatie en opvang van andere gezinsleden. Lees hier alles over de taken van de kraamverzorgende.

Mantelzorg

Het is goed om na te denken of er in de kraamtijd zaken zijn die eventueel door mantelzorg (familie, vrienden) kunnen worden gedaan. Bijvoorbeeld kinderen naar school brengen. Als het binnen de uren past, kan de kraamverzorgster dit soms doen, maar dan blijven anderen taken van haar liggen. Neemt de partner vrij na de bevalling? Of later, wanneer de kraamverzorgende wat minder uren per dag komt? Goed om daar vooraf over na te denken. Is er geen mantelzorg beschikbaar dan is het mogelijk extra uren kraamzorg in te kopen. Die komen dan voor eigen rekening conform de geldende tarieven.