Erkend leerbedrijf
Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Careyn Kraamzorg is al meer dan 10 jaar een door Calibris erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we studenten mogen opleiden voor het beroep kraamverzorgende. Dit doen wij in samenwerking met een Regionaal Opleiding Centrum (ROC).

Wat is Calibris?

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. Dit zijn wettelijke toegewezen taken.

Careyn Kraamzorg is ook geregistreerd als (beroeps)onderwijsinstelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Inschrijving in het kwaliteitsregister CRKBO is alleen mogelijk indien de vereiste kwaliteitsaudit positief is afgerond.

Goede begeleiding

Leerlingen van Careyn worden tijdens hun studie begeleid door een leidinggevende, een werk- en een praktijkopleider. Aan het einde van hun studie ontvangen ze het officieel landelijk erkend diploma Verzorgende IG met uitstroom Kraam.

Wat merkt de cliënt hiervan?

Cliënten kunnen merken dat Careyn Kraamzorg een Calibris Erkend Leerbedrijf is aan de volgende zaken:

  • alle gezinnen krijgen met een kraamverzorgende te maken die recentelijk is bijgeschoold
  • een aantal gezinnen krijgt met een leerling verzorgende te maken die bezig is met de praktijkopleiding
  • een aantal gezinnen krijgt naast de kraamverzorgende te maken met een stagiaire die bezig is met de praktijkperiode voor de voltijdse opleiding.

Voordelen voor de cliënt

Doordat Careyn Kraamzorg een erkend leerbedrijf is, kunnen cliënten op een hogere kwaliteit van zorg rekenen.  Daarnaast heeft het voor de cliënt nog meer voordelen:

Meer zorg

Er is zowel een gediplomeerde kraamverzorgende als een leerling-kraamverzorgende in het gezin aan het werk. Er is zowel een gediplomeerde kraamverzorgende als een leerling-kraamverzorgende in het gezin aan het werk. De mate waarin gedubbeld wordt hangt af van de opleidingsfase.

Up-to-date zorg

Uit ervaring weten wij dat studenten uitermate gemotiveerd zijn om tijdens hun praktijkleerperiode goede prestaties neer te zetten. Zij worden daar immers ook op beoordeeld.

Gemotiveerde zorg

Je ontvangt kraamzorg volgens de laatste theoretische en praktische inzichten op het gebied van kraamzorg. Zeker van de kraamverzorgenden die de student begeleiden mag je verwachten dat zij hun vak in de volle breedte tot in de puntjes verstaan.

Liever geen leerling?

Wij houden graag rekening met jouw wensen. Als je liever niet wilt dat er een leerling meekomt met de kraamverzorgende, dan kun je dit aangeven bij onze Clientenservice of tijdens het intakegesprek met de zorgconsulente. De planning zal hier dan rekening mee houden.