Opleidingen en stage

Opleidingen en stage

Wil jij je laten omscholen tot kraamverzorgende? Kom werken en leren bij Careyn Kraamzorg

Wij bieden drie verschillende opleidings- en stagemogelijkheden. Hieronder staan ze op een rijtje:

1. Je hebt een MBO diploma als verzorgende (niveau 3), maar zonder verdieping Kraamzorg

Je wilt aan de slag als kraamverzorgende. Je bent minimaal 21 jaar, in bezit van auto en rijbewijs en je kunt op een zelfstandige manier werken en leren. Je beheerst de Nederlandse taal goed. Je bent opgeleid tot verzorgende (IG) of verpleegkundige, en hebt het onderdeel kraamzorg niet gevolgd. Wellicht ben je werkzaam in de thuiszorg en moet je uren bij elkaar sprokkelen om aan je contracturen te komen, en wil je meer aaneengesloten werken?

Verdieping kraamzorg

Voor jou is het noodzakelijk om een verdieping te volgen in de kraamzorg. Hiervoor dien je te beschikken over een zorg gerelateerd MBO-diploma, minimaal niveau 3. Na een sollicitatieprocedure kom je bij ons in dienst en volg je een verkort leerwerktraject. We een bieden salaris boven cao.

Duur opleiding

De opleiding ‘verdieping in de branche Kraamzorg’ bestaat uit drie lesweken van drie dagen van zes uur en tien weken (gemiddeld) werken in de praktijk. Je voert diverse opdrachten uit in het gezin. Je wordt zorgvuldig begeleid door een praktijkopleider. De startdatum van de opleiding is afhankelijk van het aantal sollicitanten. We streven naar februari 2018, met als locatie Rotterdam of Utrecht. Meer informatie ontvang je zodra er meer bekend is.

2. Je bent in het bezit van een niet zorg-gerelateerd MBO-diploma, niveau 3

Je wilt aan de slag als kraamverzorgende. Je hebt een MBO opleiding niveau 3 succesvol afgerond, maar niet in de zorgbranche. Je bent 21 jaar of ouder, in bezit van auto en rijbewijs en je kunt op een zelfstandige manier werken en leren. Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Opleiding tot kraamverzorgende

Dan volg je de opleiding tot Kraamverzorgende, bij een erkend ROC opleidingsinstituut.

Duur opleiding

Deze opleiding duurt 13 maanden en start met zes aaneengesloten weken school,  vervolgens vijf lesperiodes afgewisseld met werken in de praktijk. Je krijgt een overeenkomst met Careyn Kraamzorg als leerling kraamverzorgende. We een bieden salaris boven cao.

De deadline om te solliciteren is 24 november 2017.

3. Je zoekt een stageplek

Je volgt een opleiding tot Verzorgende (IG) bij een erkende ROC. Careyn Kraamzorg begeleidt jouw stage bij je tweede of derde jaar van je opleiding. Je werkt minimaal 24 uur per week gedurende je stageperiode. Deze stage kun je alleen combineren als je een terugkomweek hebt op school, en dus niet elke week een terugkomdag.

Je wordt gekoppeld aan een (of meerdere) kraamverzorgenden. Je treedt niet in dienst, maar na een succesvolle afronding van je stage, biedt Careyn Kraamzorg je een contract voor bepaalde tijd aan. We bieden je een stagevergoeding.

Meer weten of solliciteren?

Meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden of solliciteren?  Bel naar Celia Marques, (06) 55 39 87 35 of mail je vraag of sollicitatie (cv + motivatie) naar c.marques@careynkraamzorg.nl.

Erkend leerbedrijf

Careyn Kraamzorg is een erkend leerbedrijf aangesloten bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, voorheen Calibris). Dat betekent dat wij studenten een goede en veilige werkplek bieden die aansluit bij de opleiding. Careyn Kraamzorg heeft praktijkopleiders die de eisen van de opleiding kennen en in staat zijn de studenten in de praktijk op te leiden en te coachen.