Blog kraamverzorgende Aafke

Blog kraamverzorgende Aafke

Onze kraamverzorgende Aafke is zwanger van haar tweede kindje. In deze blog vertelt zij over haar zwangerschap en wat daarbij komt kijken. Dit keer vertelt zij over de zwangerschapskwaaltjes waar zij mee te maken heeft.

nesteldrang 2

Nesteldrang

(afbeelding Blond Amsterdam)

In mijn normale doen ben ik al gezegend met een portie nesteldrang (zonder baby in mijn buik). Ik kan veel bewondering hebben voor mensen die alles netjes en geordend hebben.  Zo ook een aantal clienten bij wie ik wel eens gewerkt heb.

Walk-in voorraadkast

Zo werkte ik een keer bij een cliënt thuis die echt een heel nette voorraadkast had. Alles was gesorteerd in bakken en de stofzuigerslang hing aan de muur. Je kon de voorraadkast zelfs inlopen… Ik dacht dat kan ik ook! Dus ik ging thuis aan de slag (manlief keek me af en toe vol bewondering aan), maar zo netjes als de kast van mijn cliënt werd het nooit.

Of die cliënt die haar hele kledingkast op kleur had gesorteerd (zelfs haar ondergoed!). Dat kan ik ook dacht ik. Op kleur sorteren ging prima, totdat ik de volgende dag iets uit m’n kast nodig had. Toch niet zo praktisch.

Eerst de kamer van onze dochter

Nesteldrang komt vaak op in het laatste trimester van een zwangerschap. Voor mij houdt dit vooralsnog in dat er spullen op marktplaats gaan waar manlief het niet helemaal mee eens is. En dingen de kliko in, om mijn  voorraadkast toch zo netjes mogelijk te krijgen.

Helaas kan ik mijn nesteldrang niet ten volle benutten. We zijn namelijk nog volop met de nieuwe kamer van dochterlief bezig. Ik kan niet wachten tot de dag aanbreekt waarop het plafond mooi wit is, de muren zijn geverfd en er een nieuwe vloer ligt. Tot die tijd ligt mijn nesteldrang te verstoffen.

Aafke