Blog kraamverzorgster Aafke

Blog kraamverzorgster Aafke

Charmante zwangerschapskwaaltjes

Zwanger zijn is hartstikke leuk, toch? Natuurlijk ben ik blij dat ik in verwachting ben van ons tweede wondertje maar die kwaaltjes kunnen me gestolen worden. Mijn top drie van mijn meest charmante kwaaltjes:

Trage darmen

Niet iets om het nu eens op een verjaardagsfeestje over te hebben maar oh wat zijn mijn darmen traag. De verloskundige maakte er bij de vorige controle ook nog een opmerking over. Ze zei: ‘ Jij hebt last van obstipatie (trage darmen vind ik beter klinken) ik voel zoveel darm’. Hier wat tips die ze me gaf:

  • vezels, vezels, vezels. Veel vezels eten dus.
  • roosvice laxo drinken. Dat helpt echt!
  • veel drinken en bewegen. Dat laatste daar schort het een beetje aan vrees ik.
  • activia drinken

Niezen

Dat gaat helaas soms weleens mis, heel gênant vind ik dat. Urine verliezen terwijl je niest. Gelukkig heb ik er geen last van als ik bewust mijn bekkenbodemspier aanspan. Als het erger wordt kun je altijd een afspraak maken met een bekkenbodemfysio. In ieder geval ga ik na mijn bevalling heel braaf mijn oefeningen doen.

Tijgervelletje

tijgervelletje - stiaeHet tijgervelletje is een koosnaam voor striae. Hardnekkige striae. Ik was heel trots aan het einde van mijn eerste zwangerschap, ik dacht geen striae te hebben. Ik vertelde dat vol trots aan iemand waar mijn man bij was, zegt hij doodleuk: schat onderaan je buik zit toch echt striae. Dat viel even tegen. Kort daarna heb ik besloten om het maar gewoon als souvenir van mijn zwangerschap te zien. Je kunt striae helaas niet voorkomen maar je huid goed verzorgen met olie helpt wel erger te voorkomen.