Verlies

Verlies

De geboorte van een gezond kind lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het komt voor dat een kindje tijdens de zwangerschap, de bevalling of kort daarna komt te overlijden. Wanneer men hiermee wordt geconfronteerd is dat heel verdrietig. Er kunnen tal van vragen opkomen. Voor wie daaraan behoefte heeft, is het wellicht nuttig een bezoek te brengen aan de website van de Stichting Lieve Engeltjes.

Wanneer een kindje tijdens of na de bevalling komt te overlijden, kan een kraamverzorgende van Careyn Kraamzorg een waardevolle aanvulling zijn bij de verwerking van dit verlies. De zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen deze bijzondere vorm van kraamzorg.

Stichting Phéron

‘Phéron helpt ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies én afscheid van hun baby. ‘ – Stichting Phéron

Phéron is een stichting die zich inzet voor ouders met overleden kindjes. Dit doen zij door oa. Memoryboxen samen te stellen met verschillende items, waarmee ouders herinneringen kunnen bewaren van hun baby. Lees hier meer over Stichting Phéron.

Daarnaast biedt Phéron ook hulp, troost en steun door het aanbieden van andere diensten. Zo kun je bij Phéron terecht als je opzoek bent naar informatie van lotgenoten en zorgprofessionals, op zoek bent naar handvatten en hulp(middelen) die ondersteuning geven na het verlies van je baby of (informatie)bijeenkomsten voor lotgenoten, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden.

Phéron is afhankelijk van vrijwilligers, giften, donaties en sponsoren. Klik hier om te kijken hoe dit werkt.

Op initiatief van Sanne Koopman, zelf moeder van twee overleden kindjes, werkt Careyn Kraamzorg samen met Stichting Phéron. Lees hier het verhaal van Sanne.